Sunday, November 1, 2009

Flight of Icarus


Icarus is a character in Greek mythology. He is the son of Daedalus and is commonly known for his attempt to escape Crete by flight, which ended in a fall to his death. Icarus' father, Daedalus, a talented and remarkable Athenian craftsman, attempted to escape from his exile in the place of Crete, where he and his son were imprisoned at the hands of King Minos, the king for whom he had built the Labyrinth to imprison the Minotaur (half man, half bull). Daedalus, the superior craftsman, was exiled because he gave Minos' daughter, Ariadne, a clew of string in order to help Theseus, the enemy of Minos, survive the Labyrinth and defeat the Minotaur.

Daedalus fashioned two pairs of wings out of wax and feathers for himself and his son. Before they took off from the island, Daedalus warned his son not to fly too close to the sun, nor too close to the sea. Overcome by the giddiness that flying lent him, Icarus soared through the sky curiously, but in the process he came too close to the sun, which melted the wax. Icarus kept flapping his wings but soon realized that he had no feathers left and that he was only flapping his bare arms. And so, Icarus fell into the sea in the area which bears his name, the Icarian Sea near Icaria, an island southwest of Samos.Hellenistic writers who gave philosophical knowledge underpinnings to the myth also preferred more realistic variants, in which the escape from Crete was actually by boat, provided by Pasiphaƫ, for which Daedalus invented the first sails, to outstrip Minos' pursuing galleys, and that Icarus fell overboard en route to Sicily and drowned. Heracles erected a tomb for him.

That's nothing special with this story. It's just the loosely based idea to the Iron Maiden song - Flight of Icarus in the album Piece of Mind 1983. Hehehe

Wednesday, October 28, 2009

merapu-rapu

final da nk start.
ati pk laen.
nk cpt abes exam.
nk rempit blk rmh.
nk lpk ipoh.
nk passing baju aie.
nk g gerbang malam.
nk keje kt rmh.
nk build stamina.
nk beli scarf.
nk bikin motor.
nk tuka set.
nk men snooker.
nk lpk minum kt ghafar.
nk karok.
nk wt painting kt dinding bilik.
nk format laptop.
nk lpk pantai.
nk bg dak ajai baju lawsoc.
bla bla bla

Thursday, October 22, 2009

the song of present

i tried to be perfect but nothing was worth it
i don't believe it makes me real
i thought it'd be easy but no one believes me
i meant all the things that i said

if you believe it's in my soul
i said all the words that i know
just to see if it would show
that i trying to let you know
that i'm better off on my own

this place is so empty my thoughts are so tempting
i don't know how it got so bad
sometimes it's so crazy that nothing could save me
but it's the only thing that i have

if you believe it in my soul
i said all the words that i know
just to see if it would shows
that i trying to let you know
that i'm better of my own

i tried to be perfect it just wasn't worth it
nothing could ever be so wrong
it's hard to believe me it never gets easy
i guess i knew that all along

if you believe it's in my soul
i said all the words that i know
just to see if it would shows
that i trying to let you know
THAT I'M BETTER OFF ON MY OWN.

i dun know why, but this song seems to be bringing some meaning for me. it's like resemblance to me in anyhow now. it is quite familiar n popular song about 4 years ago (i think).

Thursday, October 15, 2009

tahukah anda?

apabila aku balik selepas final exam nanti, aku akan mengharungi 3/4 daripada lebuhraya utara selatan ini dengan menaiki motorsikal. highway tu start kt BUKIT KAYU HITAM dan habis kt JOHOR BAHRU (kot). aku plak gerak dari bukit kayu hitam ni sampai ke SIMPANG AMPAT (atau mungkin PEDAS). maksudnye, hampir seluruh highway ni akan aku JELAJAH. dan fakta yang lagi menarik, mungkin aku akan bergerak BERSEORANGAN. kepada sesiapa yang mengenali aku mahupun telah membaca post ini, tolong doakan aku selamat. kalau dalam 3 hari aku tak sampai rumah lagi, tunggu la lame sket. haha

KEYWORDS

presentation = HARAMJADAH

quiz TID = TERBAEK

motor = BOLEH TAHAN

minyak = MACAM GAMPANG

awek = SANGAT RINDU

assignment = APAKAH ITU?

final exam = SUDAH DEKAT

mak bapak = ADA KAT RUMAH LA...

Thursday, October 8, 2009

raja lawak musim terbaru

video

ni video member aku rakam. suara aku kuat sgt plak. malu aku...haha
tp bunyik gitar mmg xdgr r...poji ckp mcm badut tgh miming men gitar. haha. cube try bandingkan dgn lagu yg asal. (dan cube cari aku yg mane)

Sunday, October 4, 2009

B.Y.O.G.

aku xtau nk bg title ape post ni. setelah berhempas pulas menjalani latihan, kini tibalah masenye utk battle of the band itu. pagi tu shank da wat hal dgn organizer psl yuran. dlm iklan tulis kene beli celcom upax atau pada sesiape yg da ade, kene topup RM10. kire cam yuran la sbb celcom yg sponsor. alih2 pagi tu urusetia tu kate celcom tarik diri last minit and sume band kene bayar cash RM50 utk yuran. shank pn sound la apsl xgtau awal2 la ape la. ade gaye cam nk bergado pn ade. baru aku tau die ni hot temper jgk. last2 da argue2, kitorg kene byr Rm30 je. aku xkesa la sgt asalkan dpt masuk. pastu berlaku perkara yg x diduga2, brother yg shank sound tadi tu jd judge plak. halamak....sure la band kitorg kene mark pny. pastu plak dtg mslh giliran. band kitorg patutnye no 12. so aku g la makan2 dlu kt ekspo tu. shank plak blk bilik tuka sluar. poji dgn eddy plk mmg xsmpai lg dari td. diorg suro roger bile da nk smpai turn kitorg nnt bru diorg dtg. poji aku tau la nk siapkan assignment sbb nk kene anta ptg tu. mmg kelam kabut r. tgh sedap2 makan, tibe2 member aku kol yg band aku da kene announce suro standby kt blakang stage. mak aih, kelam kbut aku lari blk kt stage. aku kol shank skali suro dtg cpt sbb band kitorg dicepatkan giliran ntah psl ape. pastu last2 xsempat jgk dtg. terpakse gitau organizer postpone kitorg pny turn. mmg mslh tul la ari ni. pastu da smpai turn kitorg, kitorg pn standby la blakang stage. kitorg pny la nervous. klaka aku tgk poji isap rokok tangan menggigil. hahaha. akhirnye saat yg ditunggu2, kitorg pn naek la stage. disebabkn kitorg mmg xde instrument sndiri, terpakselah pakai ape yg disediakan. aku amek gitar 2nd fender stratocaster, shank plak amek ibanez (prestige kot) yg mmg organizer da standby atas stage tu. HA! kt sinilah mslh terbesar kitorg! gitar shank xbleh nk tune! diorg da matikan tune head gitar tu! bapak ahh... lagu kitorg plak kene drop D! bodoh btul... mmg trouble r... bile tny brother kt stage tu, die kate "apsal x bwk gitar sendiri?" pergh...mmg nk kene terajang brother ni. abestu kitorg da mati akal. xkn nk cancel plak. da berdiri atas stage ni. shank plak mmg muke bengang gile babi. nmpk cam bleh bunuh org bile2 mase je. last2 aku dgn shank terpakse tuka position. aku plak kene maen intro part die. gile...aku da la tgh nervous, pastu kene maen part yg aku xbese plak. ah bedal je la. itupn mase faridza da start keyboard, aku dgn shank tgh discuss2 lg. brother judge yg kene sound dgn shank td tu plak da bising2 suro start cpt. psiko gile babi ah. kitorg pn maen je la. sume mase tu otak tgh psiko, cuak, nervous, kelam kabut, hangin, sume ade la. serious xfokus beb. aku rase aku ade silap kord skali tp bantai je la. da la aku kene jd back up vocal lg. mase tgh maen tu aku prasan yg tempo kitorg laju sket. zaid terpakse la follow drumbeat eddy. mmg cam haram la. mase tu la baru aku prasan yg gitar shank yg xbleh tune tu xkuar bunyik! bile chorus dgr bunyik keyboard faridza. gitar aku xtau la sbb aku kene fokus lirik skali. mane la aku nk tgkap bnyik gitar aku. last2 abes la jgk persembahan kitorg yg cam haram jadah tu. brother stage tu tny, '2 minit je bang?' bapak ah mmg kantoi maen tempo laju td. aku slamber je jwb, 'pop punk standard r lagu pndek bang'. haha nk cover beb. turun je stage aku tgk muke shank da cam xbleh nk ckp ape da. mmg menakutkan la. poji besela cool je. aku plak dah lencun baju aku. peluh satu badan. pastu aku g jmp mmber aku yg jd penonton nk tny mcm mane kitorg. die dgn jujurnye ckp, dgr mcm zaid dgn eddy je yg atas stage tu. rupe2ny gitar aku bunyik xkuat. aku igt lagi aku da sound brother stage tu suro kuatkan amplifier tu sbb nk cover gitar shank skali. rupenye die xwat. bangang tul. band laen plak tnjuk thumbs up. mmg la xkn nk drop plak. padahal dlm ati sure diorg ckp, 'bodo pny band men gitar xkua bunyik'. haha. bile da tau mcm tu, kitorg pn trus blah sbb da tau mmg confirm xlps saringan pny. ape pointnye juri tu nk tgk bile bunyik gitar xde. da la bunyik lari sbb gitar shank tak drop D. nk harapkan keyboard dgn drum je mane bleh. tp bile aku tgk blk rakaman (aku ade suro mmber aku rakam td), band kitorg bleh kate ok just bunyik gitar je la xdgr. vokal, keyboard,bass dgn drum ok. timing dgn tempo pn ok. just laju sket je tp seragam. maka berakhir la suda perjalanan kitorg. aku xsalahkan sape2. shank asyik ckp organizer nk sabotaj kitorg psl yuran tu. tp lantakla. bnd da lps. yg pnting dpt pengalaman. pengajaran yg aku dpt, laen kali masuk battle, 1st, jgn gado dgn organizer. 2nd, B.Y.O.G. (BRING YOUR OWN GUITAR). haha. sekian.

Friday, October 2, 2009

POJI AND THE COCKROACHES

akhirnye, setelah berdiskusi sesama rakan seperjuangan, kami telah sepakat menamakan band kami POJI AND THE COCKROACHES. haha. name ni diambil sempena name bassist kami dan digabungkan dgn name yg awek aku cadangkan. sempoi gak r... thanx syg!

UUM Beatband Competition

4hb ini, bertempat di pentas utama padang kawad UUM, akan berlangsungnya satu pertandingan battle of the band ala2 rentak juara rythm of champion sempena pesta konvokesyen. halamak! skema giler ayat. aku dengan kerek, angkuh dan takburnye akan menyertai pertandingan haramjadah ni. haha. band aku akan membawa lagu the red jumsuit apparatus yang bertajuk face down. aku memegang posisi gitar ke-2 dengan suara latar. inilah 1st time msuk battle dalam hidup aku. performance biase tu adela. so confirm la cuak gile babi H1N1 beb. line up band aku yang belum mempunyai name ini terdiri daripada ZAID - vokal utama, SHANK - gitar pertama, STOBY(aku la) - gitar ke-2 & vokal ke-2, POJI - bass, EDDY - deram & perkusi dan FARIDZA - keyboard. skang ni tgh busy praktis di mana kering duet aku hari2 g jamming. disebabkan tambahan seorang keyboardis (faridza), kitorg terpakse jamming di studio yg jauh sket sbb studio kt changlun xde keyboard. so nk ckp byk pn xgune, byk ckp byk plak bohong ye tak? so klu rajin dtgla support nnt. jgn dtg siang sbb siang tu saringan je. dtg la final mlm tu nnt. hehe

Monday, September 28, 2009

kebengangan sejati

aku sangat runsing dan bengang skang. aritu blk u pas raye, pny la aku excited nk pegang LC aku. da seminggu tersadai kt sini xde org pakai beb. bsk tu aku grk g changlun dgn zaid n gone. diorg naek motor ali. so aku single rider la. aku ingat nk test power la. nk try top speed. aku pn besit la kaw2 pny. full throttle la. yg aku shock gile tu, top aku 120 je!!!!!! BAPAK AHH!!!! bengang gile aku beb. pastu zaid dgn gone yg double rider pn bleh cucuk aku. lg la aku petak gile. orang laen pakai LC bleh dpt top 140-160. apsal aku ny 120 je??? mane bleh beb!!! duet aku rm6k lebur beli moto tu! ah aku xkire. aku nk modified pasni. nk tuka CDI,buka cam,setting angin ke, papela yg patut. lantakla brp ratus hangus pn. gua jiwa rider beb. xkn nk bwk moto cam siput. baek aku angkat ex5 je aritu klu stakat dpt top 120 je. lantakla cmne pn. gadaila ape yg ade. aku xpedulik.

Sunday, September 27, 2009

a funny love rhyme

Guess I once was strange
Silence waiting game
Should have it to dawn
What I faces were
Think i'll stay on over
Gotta move a little closer
Think of what I should and shouldn't have
And still I haven't hadn't had another chance
To pity me enervated can't you see
Self-assured and generous
The only thing that really matter is
Mystery...
Mystery of nothing
Mystery of disgrace
Should have followed her
Like I'd bother
Across the lake of my own

Guess I'd bother

Slowly it lays out all mistakes

Tuesday, September 15, 2009

nak yang ni!!!


ape yang aku leh ckp kt cni, aku minat giler2 kt gitar ni. name rasmi beliau a.k.a code model beliau adalah Ibanez ICT700 atau name glamerny Ibanez Iceman. selain dari shape bodynye yang amat menawan hati sanubari kalbuku, beliau mempunyai pick up DiMarzio D Activator yg menghasilkan bunyik yang 'loud yet clean, with rich harmonics.' Fulamak!! tambahan lagi, pick up ny jugak 'responds instantly to hard or light pick attack'. didatangi dengan kaler hitam dan juga putih. sememangnye kaler faveret aku. dan juga mahogany body (standard la kayu wat gitar). gmbr di atas adalah custom made kepada Daron Malakian - gitaris SOAD. so klu nk kaler camtu kene tembak sendiri la. aku da try survey kedai. paling murah leh dpt rm3k. wow.... affordable but not for now...waaa...

Sunday, September 13, 2009

hello sunshine

band yg agak sempoi...da lame dan otai tp still remain underground. tabik spring beb!!
ni bkn la lagu die plg best bg aku tp aku rase yg latest kot.



ni aku bg lirik skali

HELLO SUNSHINE

internal dream
until it sleeps
for all the things
through the ages

magnetic field
across the steel
it's what i feel
inside this cages

owh.. why are we goin' thru
and seekin' my fortune?
if that's what you think
then you may have it
owh.. why are we goin' thru
and seekin' my fortune
so that we won't be hurt anymore?

c/o
SUNSHINE
Sun Shinning Light
Bright My Life
MOONLIGHT
Moon Shinning Bright
Light My Night
I Speak While I Fantasize..

Wednesday, September 9, 2009

on your desk

1. apakah yg mesti ada atau sepatutnya ada di atas meja anda pada kebiasaan atau terutamanya dkt2 nk exam?

-buku/handout/note
-akta2
-pensel case
-kamus bsr bapak baling pale org leh mati

2. apakah yg tak semestinya ade, tapi bleh jadi ade?

-mug
-mangkuk megi
-cotton buds
-asbak
-da huo ji
-pi'ak
-laptop
-henset
-poster masked rider
-wayar2 berselirat
-komik
-tabung syiling
-roller
-kunci motor
-helmet (bwh meja kire skali ke?)
-pick guitar
-kad poker
-dvd
-botol air

3. last skali, anda dtg cni nk blaja ke nk ape?

.....................(speechless)

Monday, September 7, 2009

1/2 jam terakhir

jam kt laptop aku da kul 11.30. inilah 1/2 jam terakhir hidupku sebagai remaja belasan tahun. sebentar lagi aku akan masuk ke usia 20-an plak. waaa....
da xenjoy la sgt pasni. org ckp da msuk 20 ni da xremaja. da kire dewasa. da xleh maen2. kene serius plak. pikir mase dpn, pelajaran, kerjaya, jodoh (hehe), mcm2 la...
aku xheran pn psl besday ke ape. yg penting, aku harap aku akan jd orang yg lebih baek pada mase akan dtg. baek dr mcm2 aspek la. yg penting perangai kot. haha

Friday, September 4, 2009

Futuristic

Apakah kriteria isteri idaman anda?
klu ko tny idaman, mstla aku letak cam nora danish tu ngok.

Rumah idaman?
Banglo mewah tgh2 hutan.

Kereta?
Xkesah. Asalkan bleh jln. Jap2, klu aku gtau, ko nk belikan aku ke nnt?

Motor?
Ha, soalan yg ditunggu2. HONDO CBR 1000RR la beb. Pastu gua nk wat custom set cam cyclone kamen rider the first. Fulamak!!

Pekerjaan?
Kakitangan kerajaan. Senang nk mkn gaji bute. Punch kad kul 8, pastu g meng-ular, ptg nnt nk kul 5 punch kad blk rmh. hidup senang ati girang.

Anda prefer naek motor ke naek kete nnt bile g keje?
Ape la bongok pny soalan? klu x ujan aku naek motor la beb. saving sket.

Adakah pekerjaan itu yg merupakan cita2 anda dari kecil?

X ah. Dulu kecik2 aku nk jd superman.

Kerja part time yg anda rasa anda nak buat nnt?
Jual ganja kt stall burger.

Anda hendak kahwin pada umur?
How about marrying 18 years old girl on the age of 40’s? (nk tiru onizuka)

Pas kawen nak honeymoon kt ne?
Iran. nk melawat kilang senjata kimia.

Anak-anak nk brp org?

xkesa brp org. yg pntg ade laki dgn pompuan. Xnk yg setengah2 ni.

Pernah terfikir nama anak? Sila senaraikan.
-Akuto Minami
-Chan Ho Nam
-Kurt Cobain
-Hundoe
-Michael Copoleone
-Bob Marley
-Ahmedinejad
Nk lg?

Apakah yg anda nk ade kt anak2 anda kelak?
Boleh maen gitar, ckp mandarin, pale botak, suke bace komik, hensem cam bpk die (of coz la kan)

Anda nak tinggal di negeri mana?
Melaka la beb. Takkan Jerusalem kot. I love my hometown maa.

Nak pergi haji pada umur?
Nak g skang bleh?

Bese la kan, nnt da keje kene bg mak bpk anda duet monthly. Berapa yg anda agak2 nk bg nnt?
RM50 cukup la. Da tua nk pakai duet byk2 nk wtpe…

Anda hendak tinggal bersama mak bpk anda nnt?
Jgn ckp mak bpk aku, tggal dgn mak bpk org laen pn aku lyn jerk. xpn aku suro je mak bpk aku yg tggal dgn mak bpk org laen. wahaha

Jika diberi pilihan, anda hendak mati dan dikebumikan di mana?

Uih…biar betul. Bleh pilih ke?

Last sekali, apa yang anda nak sangat buat sebelum meninggalkan alam yang fana ni?
Karaoke lagu 'Farhana' drpd kumpulan Jinbara.

Tuesday, September 1, 2009

bulan pose ni la plg best klu nk tuang klas...

Saturday, August 29, 2009

what happened to me...

aku blur
aku xtau ape aku wat
aku xtau ape aku ckp
ape aku wat sume xbtul
ape aku wat sume salah
ape aku ckp sume salah
putar belit
lintang pukang
omong kosong
i'm neglecting, deserting myself
my friends
my life
my
shouldn't i deserve to live this way
kill me if I'm on my own
all my own
it is totally absurd
totally atrocious.

but i'm grateful
for the altercation
if not
i would never realize it
coz i'm too dumb to realize
i'm just equivocating
just being the elliptical one
in fact, i'm just the lookie loo
that trying to be the glitterati

please
help me reborn
let us start again with fresh, bless air
together we survive.
through this life of predicament
to the life of bliss
coz life is a lesson
we learn it when we through
just have to steal some times
for the juices that worth the squeeze.

and again,
all apologies to the world...

Wednesday, August 26, 2009


klu sape2 jmp figure ni kt mane2 sila bgtau aku seberape pantas yg mungkin.

Monday, August 24, 2009

the playlist

klu aku tgh lyn mp3 tershuffle lagu2 ni aku xkn tuka la. lagu sepanjang zaman aku.

the killers - mr brightside (lirik die mantap)
audioslave - like a stone (tom morello pny solo mmg xleh lwn beb)
asian dub foundation - fotress europe (sountrack need for speed underground)
dashboard confessional - hands down (chorus die superb)
dashboard confessional - vindicated (verse die ade background piano)
blink 182 - always (no komen...tp aku suke la)
butterfingers - royal jelly (overall lagu ni mantap gile. intro yg superb + drumroll mse chorus kencang abes + scream voc die superb gile)
butterfingers - silk (ala2 lagu mexico)
butterfingers - mermaid (efek yg sgt cool n lirik yg sgt meaningful)
rage against the machine - sleep now in the fire (sila rujuk audioslave di atas)
system of a down - deer dance (lirik yg mendalam dan bermakna)
incubus - anna molly (music clean n tersusun)
loudness - like hell (solo gempak nk mampus. thumbs up to takasaki)
loudness - so lonely (outro yg mendayu2. leleh gitu)
weezer - perfect situation (chorus tanpa lirik. video klip mantap)
arctic monkeys - 505 (tgh2 feeling lyn la lagu ni)
the strokes - you only live once (music die best yet catchy)
acab - we're coming back (lagu semangat)
avenged sevenfold - dear god (lagu kawan2)
breaking benjamin - diary of jane (drum die smart)
trivium - dying in your arms (solo n lirik best)
metallica - fade to black (xyah cite la...metallica beb)
search - balada pemuzik jalanan (lagu kwn2 gak + lagu karok)
may - sketsa sebuah cinta (lagu karok)
may - meniti suratan (lagu mse keje kilang honda. hari2 diorg pasang)
may - sendiri (lagu karok gak)
muck - perfect sunrise (u/g scene)
nirvana - rape me (lirik haramjadah. bese la grunge)
p ramlee - sedangkan lidah lagi tergigit (superb beb lagu ni. sgt tersirat lirik die)
radiohead - creep (die pny tarik...unbelieveable. tercabut urat leher beb)
plain white t's - a lonely september (lirik die.......memory...)
limp bizkit - take a look around (soundtrack mission impossible)
the changcuters - i love u bibeh (soundtrack tarix jabrix. catchy gile. solo mantap)
the changcuters - racun dunia (sama seperti dia atas)
the official - tiada erti lagi (lagu cam jiwang tp voc garau abes. dari oi! ke street)
es-coret - berkhayal (lyn ska la plak)
tipe x - selamat jalan (lirik sempoi)
tipe x - dugem (tempo lagu sgt menarik)
wings - lena diulit intan (bass mantap!!)
wings - hukum karma (lirik mantap)
as-sahar - fandeyian okultika hymnology (aku cam xcaye je ni band malaysia)
muse - citizen erased (break down agak sayu dan feeling)
madhouse - linen (once upon a time la. haha)
moody of mind - aku sayang perempuan itu (i mean it!)
exists - julia (intro dgn lirik mantap)
bowling for soup - 1985 (kenangan zaman skola)
linkin park - with you (hmmmmmmm...hehe)
servent jamm - cried out (aku prefer lagu ni pakai music versi malay tp pakai lirik english)
rabbani - cari pasangan (nasyid rancak)

the title

skycraper's gale
one man battle
pride of hot sand
memories of the right arm
ocean of machine armor
destroyer of the jungle
roaming thunderclap
blue sky of promise
mythology of the shooting star

Thursday, August 13, 2009

kisah bebenor

dlu aku cam rakyat bese. hidup dlm arus permodenan seiring dengan kemajuan teknologi mase kini. tp adat la kan, idup ni ade kalanya suka, ada kalanya duka. org cam aku ni, suka ke duka ke, xnmpk sgt sbb aku lagak cam bese je. tp dlm ati aku dgn Tuhan je la yg tau. so nk dijadikn cite, ade la skali tu aku berduka sgt2. klu keturunan raja tu da bleh kire gering la kan. aku wat cmne pn xleh nk lupekn atau divert kedukaan aku nan berat itu. ecewah. mls plak aku nk cite psl pe kedukaan aku itu. tp aku mmg cm sasau la jgk. jadik org gile jap aku mase tu. (konon2 la). hehe. so mse duk melayankn feeling tu, tb2 aku terbuka la filem masked rider yg baru aku download 2,3 abad lepas. aku tertarik la plak kt slogan die . cam cool gle bleh x. haha. so aku tb2 mnjd peminat masked rider plak. satu lagi, die ade mtor yg smart la. costume die lg. aku tertarik dgn sifat die yg sentiase meletakkan perasaan die di blakang dan sentiase mementingkan org laen. tp yg penting die berjaya divert attention aku drpd trus berpikir dan berduka ttg perkara itu. at least dgn memfokuskn diri aku ke arah menatang ni sket, dpt la aku melupakan bnd2 yg xbest. ade la jgk aku hobi kan. cam kumpul stem la. xkesa la org nk ckp aku cm org bodo ke, cm bdk2 ke, ape leh wat...tu cara aku nk release. hey kt jepun org tua pn mnt masked rider tau. papepn aku mnx maaf la kt sape2 yg xberpuas ati kt aku psl bnd ni. aku rase aku xkaco org pn tp klu ade yg terganggu tu aku mnx maaf sgt2 la. aku xberniat pn. kepada yg menggelarkan aku org bodo, cam bdk2 tu, aku terima je la...nk wt cmne...

Thursday, August 6, 2009

petang jumaat

hujan renyai2
lepas smyg jumaat
beli air mocha
lpk dpn laptop Gone
balut rokok harvest
lighter kaler hijau
ashtray besi catering
teringat psl smlm
otak pening jiwa kacau
mengapa harus begini
ptg ni berangkat
menuju mahligai bahgia
kalaulah ada.
tinggalkn org yg gile pompuan
hati senang jiwa tenteram.
so long...

Thursday, July 23, 2009

GENRE of METAL DEFINED (With A View Of Dragon Story)

HEAVY METAL:The protagonist arrives on a Harley Davidson, kills the dragon,drinks some beers and fucks the princess

GRIND METAL:The protagonist arrives, screams something completely undecipherable for about 2 minutes and then leaves...

POWER METAL:The protagonist arrives riding a white unicorn, escapes from the dragon, saves the princess and they make love in an enchanted forest

THRASH METAL:The protagonist arrives, fights the dragon, saves the princess and fucks her....... easy and quick

FOLK METAL:The protagonist arrives with some friends playing accordions,violins, flutes and many more weird instruments, the dragon falls asleep (from all the dancing) protagonist leaves without the princess

VIKING METAL:The protagonist arrives in a ship, kills the dragon with his mighty axe, cooks and eats it, rapes the princess to death, steals the castle and burns the place before he leaves

DEATH METAL:The protagonist arrives, kills the dragon, fucks the princess, beats the princess, talks some shit, kills her, then leaves

BLACK METAL:The protagonist arrives at midnight, kills the dragon and impales it in the front of the castle.....then sodomizes the princess, drinks her blood in a ritual before killing her.....then he impales the deflowered princess

GORE METAL:The protagonist arrives, kills the dragon and revels in his guts in the front of the castle, fucks the princess and kills her....then he fucks her dead body, slashes her belly open and eats her guts, fucks the carcass for the third time, burns the corpse and fucks it for the last time

DOOM METAL:The protagonist arrives, sees the size of the dragon and thinks that he never could beat him, gets depressed and commits suicide....the dragon eats his body and the princess as well

PROGRESSIVE METAL:The protagonist arrives with a guitar and plays a solo for 26minutes, the dragon kills himself out of boredom, the protagonist arrives to the princess' bedroom, plays another solo with all the techniques learned in the last year of the conservatory... the princess escapes, and is now looking for the "HEAVY METAL" protagonist

GLAM METAL:The protagonist arrives, the dragon laughs at the guy's appearance and lets him enter, he steals the princess' make-up and tries to paint the castle in a beautiful pink color

Wednesday, July 22, 2009

adela satu hari tu, aku buka lagu kt pc. pastu aku biar la die shuffle sndiri playlist tu. tibe2 terpasang plak lagu madhouse - linen. haha. terus aku teringat zaman2 underground dulu. zaman lepak bas stand, lepak tepi cc ramai2, isap rokok, mabuk2 (aku x la), turun town dress up sekalian bagai. yg budak ska dressup ska la, dengan kemeja, hat, kasut kulit cam nk g pejabat pastu beg kotak2 bleh wat papan dam. bdk grunge plak dengan suar jeans lusuh kecik bwh ny, koyak sket kt lutut, kasut converse season, t-shirt gmbr kurt cobain cam bapak diorg tu. skin plak dgn but docmat, jaket jeans pnuh patches ntah hape2. mmg interesting la. tp idup berpuak2 yg buat aku bosan tu. aku ni x la join ape2 tp disbbkn komuniti sekiling aku byk bdk2 cmtu, so terikut la sket2. tp klu ade function pape aku xjoin la. amek port gitu2 je. gig je kdg2 aku turun klu ade kaki dgn duet. skang bile g pekan ke town ke, da xjumpe da bdk2 cmtu. da berlambak bdk shuffle la bdk indie la plak. haha. sbnrny bnd2 ni sume trend la. sblum ni trend bdk2 gothic klu xsilap aku. klu dlu dulu tu bergado sbb xsame underground. nazi mesti nk gado dgn sharp la. ini dgn itu la. aku pn da ingat.
tp skang klu gado sbb 'baju' xsame plak. nk tunjuk brother sape lg kuat. hal kecik bleh setel, bleh slow talk, pn last2 jdk gado gak. msg2 nk tunjuk baju die paling byk, paling kuat, brother die plg otai, paling hebat. xnk mengalah. haha. aku xtau la apsal. tp aku stay la kosong lagi. bkn nk tunjuk kuat jd lone ranger. tp slagi kite xcarik masalh, org xwat mslh kt kite kn? ramai gk mmbr2 aku ajk join tp aku senyum je la. perlindungan la, back up la diorg ckp. bg aku la, bende2 ni sume trend la. klu ko btul2 skinhead dulu, yg ko perjuangkn ideologi ko kaw2 smpy snggup bertumbuk tu, apsal skang ko da join bnd ni? sbb ko ikut2 org kn? mane pegi FALSAMPAH2 yg ko pegang dulu tu? sbb da x trend kn?
bkn la aku nk ktuk org2 cmni. tp klu aku da xjoin tu, ko da xnk lpk dgn aku plak. dulu kite same2 blaja ngaji, men beskal,ponteng skola agame, sume bnd wat same2. tp ble ko da join menatang ni, ko tggalkan kwn2 ko. ko agung2kn 'abang'2 ko, 'ayahanda' ko. 'kebajikan islam dan dakwah' konon. pastu msuk kelab mabuk2. kaler rambut mcm org super saiya. brother ko keje tarik kreta, tebar roti canai,skola x abes, ko g sembah atas bawah,ko ikut ape die ckp. bapak ko kt rumah tu berak da kene pakai pampers ko xnk pedulik plak eh? bagus kn?
tgk tu, aku da melalut plak. haha. dari cite psl lagu td da terbabas plak smpai sini. ah lantak la. aku bab2 mengutuk ni mmg xbg can la. haha. sekian.

kisah seorang sahabat

aritu klasmate aku zaid dpt parcel dr awek die. awek die bdk law gk tp kt uitm la. die ade mntak note consti kt awek die. so awek die pos la. bile smpy kt die, die terkejut beruk dpt parcel box besar. bile bukak tgk, notenye xla byk sgt. tp ade patung kain sotong, necktie, jaket...senang cite hadiah la awek die bagi. yg xleh blah tu, ade kad ucapan dgn surat byk gile. aku rase ade la 20 keping. sumenye bertulis tangan. rajin awek die nk tulis satu2. pastu yg paling aku xleh tahan, si zaid tu plak muke touching gile nk nanges. eleh terharu la tu. hilang macho die. haha.
yg penting, kejadian tu membuatkan aku terfikir dan memberi aku idea. hehe

Sunday, July 19, 2009

radiohead - i can't

Please forget the words that I just blurted out
It wasn't me, it was my strange and creeping doubt
It keeps rattling my cage
And there's nothing in this world will keep it down
Even though I might, even thought I try, I can't
Even though I might, even thought I try, I can't
So many things that keep, that keep me underground
So many words that I, that I can never find
If you give up on me now I'll be gutted like I've never been before
And even though I might, even thought I try, I can't
Even though I might, even thought I try, I can't
If you give up on me now I'll be gutted like I've never been before
And even though I might, even thought I try, I can't
Even though I might, even thought I try, I can't
Even though I might, even thought I try, I can't
Even though I might, even thought I try, I can't
aritu klasmate aku cite psl die gado dgn abg die...

aten : ko babi!
abg die : ko la babi!
aten : ko la babi, babi!
abg die : ko la babi! aku plak!
mak diorg : dah2, klu korg babi, aku ni sape?? mak babi??

Mari melawat tempat2 bersejarah

Klu mse cuti atau free kt rmh, aku slalu kuar melawat tmpt bersejarah di sekitar tanah air. Antaranya ialah taman rekreasi taman tasik utama, MBO cinema di Melaka mall, toy city di mahkota parade dan juga berjaya times square dan plaza sungai wang. Tempat-tempat itu begitu menarik dgn tarikan pelancong yang pelbagai. Lawatilah bila anda ada masa. See ya!

a.k.u. x.p.e.d.u.l.i.k.

aku sgt sayang kamu
walau ape pn yg jd
walau sape pn diri ko
walau sape pn diri aku
sbnrny aku xpedulik
ko syg aku tul2 ke x
asalkn ko hepy
setelah ape yg terjadi slame ni
susah aku nk pastikan
aku xserik ditinggalkan
as aku xserik menyayangi ko
kerana memiliki ko,
tak sepenting menyayangi ko.
ah persetankan sume itu
mungkin ko xsyg aku spt ko syg org tu
mungkin ko syg aku sbb kesian
spt mule2 ko trime aku dulu
mungkin aku xsetaraf org yg layak mendpt puisi2 cinta dr ko
mungkin mungkin mungkin
aku xpdulik jugak
yg penting
aku syg kt ko
aku xpdulik
aku pn bahagia jgk
hny dengan kenangan dan cita2
mcm lagu arctic monkeys tu
the best u ever had is just the memories and those dreams.
Aku xpdulik
Itu care hidup aku
It’s my way of live,
My reason for living,
That makes my life being so wonderful.
Aku xpdulik lg dan lg.

to whom it may concern

Honey, I’m not sweet talker
Aku tau aku byk ckp
Ckp bnd bukan2
Pastu aku jnj dgn ko mcm2
Nk betulkan ko la
Nk bg ko hepy la bahagie la
mst ko pk,
ala besela laki.
Mst poyo gile klu aku ckp yg aku bkn maen2
Yg aku akan tunaikan ape yg aku ckp
Ntahla
Aku pn da xbrani nk jnj
Sbb aku sndr pn xbtul
Tp aku cubela
Klu ko bg aku peluang mencuba…

perempuan itu

Td aku terbace satu blog pompuan ni
Aku knl sgt die ni
Die begitu obses dgn exbf die
Mcm2 la die post utk beliau
Sajak la hape la
Aku touching gile bile bace
Tp bkn sbb kesyahduan cinte diorg
Ntahla…

Saturday, July 18, 2009

susur galur asal usul


Alkisah maka tersebutlah hikayat seorang pemuda yg tinggal di hujung kampung. Adapun pemuda itu amatlah berbudi bahasa jua orangnya. Meskipun dia tidaklah seorang yang kaya bahkan papa kedana pula hendaknya. Dia tinggal bersama-sama ibunya yang telah tua dan menghidap penyakit demam malaria tapioca ala Zimbabwe. Maka dia terpaksalah bekerja sendirian untuk menampung kehidupan yang umpama ayam itu iaitu kais pagi makan pagi kais petang makan petang. Kadangkala beliau terpaksa mengais tanah betul-betul seperti ayam untuk mencari sesuap nasi. Alangkah kesiannya…

Arakian pada suatu hari, si pemuda itu keluarlah seperti biasa untuk mencari rezeki. Dia membawa chainsaw milik majlis daerah yang baru dirembatnya minggu lepas untuk menebang kayu di hutan. Maka hendak dijadikan cerita, apabila sepeninggalan si anak, si ibu telah didatangi perompak bertopeng untuk merompak sekalian isi rumahnya. Maka berlakulah pergelutan dengan si ibu yang tua dengan perompak bertopeng itu. Maka hendak dijadikan cerita, si ibu dengan stone cold stunnernya telah berjaya membuka topeng perompak itu. Maka terkantoilah muka perompak yang berjerawat dan berbau ketiak itu. Untuk mengelakkan daripada terkantoi dengan khalayak, si perompak pun mengeluarkan senapang yang entah mana-mana ianya muncul lalu menembak si ibu. Maka si ibu pun matilah dek kerana terkejut bunyik tembakan itu.

Sepulangan si pemuda yakni anaknya, dia amatlah terkejut kerana ibunya telah tidak bernyawa malah telah dikapankan. Sungguh baek hati si perompak itu mengapankannya. Maka dengan raungan dan rintihan, si anak pun mengapankan si ibu dengan D.I.Y nya menggunakan bulldozer yang dipinjam dari JKR. Si anak bersumpah akan menuntut bela atas kematian ibunya lalu berjumpa dengan seorang saintis gila yang tinggal di pergunungan Himalaya untuk mengubah dirinya menjadi kuat. Setelah melalui beberapa pembedahan dan fisioterapi, dia telah berjaya mengubah dirinya menjadi manusia separuh robot macam dalam cerita dragon ball tu. Sebelum balik, sempat lagi dia merembat motor jipang pakcik Leman sebelah rumah untuk dijadikan transportnya. Maka dengan berbekal helmet ala belalang, motor jipang, selendang merah, jaket leather beli kat kompleks Campbell depan pertama tu,dia pun menjadik masked rider. Maka apabila da smart gitu. Dia pun mencipta la slogan la, modified motor la hape la. Yela nak jadik superhero pny pasal sampai dia lupa nak balas dendam pasal ibunya. Disebabkan dia mmg xde awek sebab xhensem agaknya, maka keluarla slogannya – I’m hiding my identity and feeling no matter what, thus I’m wearing a mask. poyo gile ayat beliau. Sekian la cite masked rider no 1.

Friday, July 10, 2009

lagu ada masyuk

aku nk letak lirik2 lagu yg aku rase best atau ade kene mengene dgn aku.
1st aku letak lagu ni.

plain white t's : a lonely september

I'm sittin' here all by myself
just tryin' to think of something to do
Tryin' to think of something, anything
just to keep me from thinking of you
But you know it's not working out
'cause you're all that's on my mind
One thought of you is all it takes
to leave the rest of the world behind

[Chorus]
Well I didn't mean for this to go as far as it did
And I didn't mean to get so close and share what we did
And I didn't mean to fall in love, but I did
And you didn't mean to love me back, but I know you did

I'm sittin' here tryin' to convince myself
that you're not the one for me
But the more I think, the less I believe it
and the more I want you here with me
You know the holidays are coming up
I don't want to spend them alone
Memories of Christmas time with you
will just kill me if I'm on my own

[Chorus]
Well I didn't mean for this to go as far as it did
And I didn't mean to get so close and share what we did
And I didn't mean to fall in love, but I did
And you didn't mean to love me back

I know it's not the smartest thing to do
we just can't seem to get it right
But what I wouldn't give to have one more chance tonight
One more chance tonight

I'm sittin' here tryin' to entertain myself with this old guitar
But with all my inspiration gone it's not getting me very far
I look around my room and everything I see reminds me of you
Oh please, baby won't you take my hand
we've got nothing left to prove

[Chorus]
Well I didn't mean for this to go as far as it did
And I didn't mean to get so close and share what we did
And I didn't mean to fall in love, but I did
And you didn't mean to love me back, but I know you did

And I didn't mean to meet you then
we were just kids
And I didn't mean to give you chills
the way that I kiss
And I didn't mean to fall in love, but I did
And you didn't mean to love me back but I know you did
Don't say you didn't love me back 'cause you know you did
No, you didn't mean to love me back
But you did

Thursday, July 9, 2009

henset pny pasal...

dlu aku xla rajin maen msg...
yela xde org pn nk dimesejkn itu.
pastu tiba2 ade awek jatuh dr langit.
so skang ade la gak henset aku melekat kt tangan.
tp yg aku hangin tu,
apehal lak rakyat biasa mahupun bangsawan di sekiling aku dok sebok2 nk tau aku lyn sape?
diorg pdulik ape kn? korg slalu men msg, bergayut 24/7, xde plak aku nk heran. ha?
oooo,mak ko gemok xpe? nizar da xjd MB perak ko xnk pdulik plak?
aku ckp aku msg mak aku korg xnk caye plak. nate beghuk mu...sukati ko la.

cover set

wat pengetahuan anda,
aku da tuka cover set LC aku.
aku tuka dgn wahit, rakan kongsi gelap jual ganja aku.
so aku pky set putih skang, die pky set aku yakni yg hitam oren menawan itu.
aku plan nk wat set custom...set putih kosong pastu stripes hijau. mantap kn?
ke nk spray je hijau putih? aku pn xtau.
dilema besar ni beb.
yg penting aku xkn usik set ori. syg beb...

kesihatan ku

ntah apsal,
dua tiga menjak ni aku asyik sakit je.
sejak aku keje kilang honda aritu.
smpy la aku blk u.
xkn aku home sick kot??
xmungkin!!

Sunday, March 15, 2009

yoyoi!!!

salam sejahtera.
ini 1st post aku.
di sini aku ingin menjelaskan kenapa aku menggunakan name cam poyo ni. haha
mula2, sebab aku amat meminati masked rider (kamen rider dalam bahasa nippon).
ah...aku pedulik ape orang nak cakap.
nak ckp aku bdk2 ke, xbetul ke, aku pedulik hape.
janji aku x kaco orang.
2nd, sebab aku memang meminati menunggang motosikal drpd memandu kereta.
so jadik rider la senang citer. kool weh.
knp lone?
sebab aku suke naek motor sorg2.
naek 2 org xbest nak tarik lap beb.
da abes cite.
mudah kan?
nanti aku sambung cite laen plak.