Wednesday, October 28, 2009

merapu-rapu

final da nk start.
ati pk laen.
nk cpt abes exam.
nk rempit blk rmh.
nk lpk ipoh.
nk passing baju aie.
nk g gerbang malam.
nk keje kt rmh.
nk build stamina.
nk beli scarf.
nk bikin motor.
nk tuka set.
nk men snooker.
nk lpk minum kt ghafar.
nk karok.
nk wt painting kt dinding bilik.
nk format laptop.
nk lpk pantai.
nk bg dak ajai baju lawsoc.
bla bla bla

Thursday, October 22, 2009

the song of present

i tried to be perfect but nothing was worth it
i don't believe it makes me real
i thought it'd be easy but no one believes me
i meant all the things that i said

if you believe it's in my soul
i said all the words that i know
just to see if it would show
that i trying to let you know
that i'm better off on my own

this place is so empty my thoughts are so tempting
i don't know how it got so bad
sometimes it's so crazy that nothing could save me
but it's the only thing that i have

if you believe it in my soul
i said all the words that i know
just to see if it would shows
that i trying to let you know
that i'm better of my own

i tried to be perfect it just wasn't worth it
nothing could ever be so wrong
it's hard to believe me it never gets easy
i guess i knew that all along

if you believe it's in my soul
i said all the words that i know
just to see if it would shows
that i trying to let you know
THAT I'M BETTER OFF ON MY OWN.

i dun know why, but this song seems to be bringing some meaning for me. it's like resemblance to me in anyhow now. it is quite familiar n popular song about 4 years ago (i think).

Thursday, October 15, 2009

tahukah anda?

apabila aku balik selepas final exam nanti, aku akan mengharungi 3/4 daripada lebuhraya utara selatan ini dengan menaiki motorsikal. highway tu start kt BUKIT KAYU HITAM dan habis kt JOHOR BAHRU (kot). aku plak gerak dari bukit kayu hitam ni sampai ke SIMPANG AMPAT (atau mungkin PEDAS). maksudnye, hampir seluruh highway ni akan aku JELAJAH. dan fakta yang lagi menarik, mungkin aku akan bergerak BERSEORANGAN. kepada sesiapa yang mengenali aku mahupun telah membaca post ini, tolong doakan aku selamat. kalau dalam 3 hari aku tak sampai rumah lagi, tunggu la lame sket. haha

KEYWORDS

presentation = HARAMJADAH

quiz TID = TERBAEK

motor = BOLEH TAHAN

minyak = MACAM GAMPANG

awek = SANGAT RINDU

assignment = APAKAH ITU?

final exam = SUDAH DEKAT

mak bapak = ADA KAT RUMAH LA...

Thursday, October 8, 2009

raja lawak musim terbaru

video

ni video member aku rakam. suara aku kuat sgt plak. malu aku...haha
tp bunyik gitar mmg xdgr r...poji ckp mcm badut tgh miming men gitar. haha. cube try bandingkan dgn lagu yg asal. (dan cube cari aku yg mane)

Sunday, October 4, 2009

B.Y.O.G.

aku xtau nk bg title ape post ni. setelah berhempas pulas menjalani latihan, kini tibalah masenye utk battle of the band itu. pagi tu shank da wat hal dgn organizer psl yuran. dlm iklan tulis kene beli celcom upax atau pada sesiape yg da ade, kene topup RM10. kire cam yuran la sbb celcom yg sponsor. alih2 pagi tu urusetia tu kate celcom tarik diri last minit and sume band kene bayar cash RM50 utk yuran. shank pn sound la apsl xgtau awal2 la ape la. ade gaye cam nk bergado pn ade. baru aku tau die ni hot temper jgk. last2 da argue2, kitorg kene byr Rm30 je. aku xkesa la sgt asalkan dpt masuk. pastu berlaku perkara yg x diduga2, brother yg shank sound tadi tu jd judge plak. halamak....sure la band kitorg kene mark pny. pastu plak dtg mslh giliran. band kitorg patutnye no 12. so aku g la makan2 dlu kt ekspo tu. shank plak blk bilik tuka sluar. poji dgn eddy plk mmg xsmpai lg dari td. diorg suro roger bile da nk smpai turn kitorg nnt bru diorg dtg. poji aku tau la nk siapkan assignment sbb nk kene anta ptg tu. mmg kelam kabut r. tgh sedap2 makan, tibe2 member aku kol yg band aku da kene announce suro standby kt blakang stage. mak aih, kelam kbut aku lari blk kt stage. aku kol shank skali suro dtg cpt sbb band kitorg dicepatkan giliran ntah psl ape. pastu last2 xsempat jgk dtg. terpakse gitau organizer postpone kitorg pny turn. mmg mslh tul la ari ni. pastu da smpai turn kitorg, kitorg pn standby la blakang stage. kitorg pny la nervous. klaka aku tgk poji isap rokok tangan menggigil. hahaha. akhirnye saat yg ditunggu2, kitorg pn naek la stage. disebabkn kitorg mmg xde instrument sndiri, terpakselah pakai ape yg disediakan. aku amek gitar 2nd fender stratocaster, shank plak amek ibanez (prestige kot) yg mmg organizer da standby atas stage tu. HA! kt sinilah mslh terbesar kitorg! gitar shank xbleh nk tune! diorg da matikan tune head gitar tu! bapak ahh... lagu kitorg plak kene drop D! bodoh btul... mmg trouble r... bile tny brother kt stage tu, die kate "apsal x bwk gitar sendiri?" pergh...mmg nk kene terajang brother ni. abestu kitorg da mati akal. xkn nk cancel plak. da berdiri atas stage ni. shank plak mmg muke bengang gile babi. nmpk cam bleh bunuh org bile2 mase je. last2 aku dgn shank terpakse tuka position. aku plak kene maen intro part die. gile...aku da la tgh nervous, pastu kene maen part yg aku xbese plak. ah bedal je la. itupn mase faridza da start keyboard, aku dgn shank tgh discuss2 lg. brother judge yg kene sound dgn shank td tu plak da bising2 suro start cpt. psiko gile babi ah. kitorg pn maen je la. sume mase tu otak tgh psiko, cuak, nervous, kelam kabut, hangin, sume ade la. serious xfokus beb. aku rase aku ade silap kord skali tp bantai je la. da la aku kene jd back up vocal lg. mase tgh maen tu aku prasan yg tempo kitorg laju sket. zaid terpakse la follow drumbeat eddy. mmg cam haram la. mase tu la baru aku prasan yg gitar shank yg xbleh tune tu xkuar bunyik! bile chorus dgr bunyik keyboard faridza. gitar aku xtau la sbb aku kene fokus lirik skali. mane la aku nk tgkap bnyik gitar aku. last2 abes la jgk persembahan kitorg yg cam haram jadah tu. brother stage tu tny, '2 minit je bang?' bapak ah mmg kantoi maen tempo laju td. aku slamber je jwb, 'pop punk standard r lagu pndek bang'. haha nk cover beb. turun je stage aku tgk muke shank da cam xbleh nk ckp ape da. mmg menakutkan la. poji besela cool je. aku plak dah lencun baju aku. peluh satu badan. pastu aku g jmp mmber aku yg jd penonton nk tny mcm mane kitorg. die dgn jujurnye ckp, dgr mcm zaid dgn eddy je yg atas stage tu. rupe2ny gitar aku bunyik xkuat. aku igt lagi aku da sound brother stage tu suro kuatkan amplifier tu sbb nk cover gitar shank skali. rupenye die xwat. bangang tul. band laen plak tnjuk thumbs up. mmg la xkn nk drop plak. padahal dlm ati sure diorg ckp, 'bodo pny band men gitar xkua bunyik'. haha. bile da tau mcm tu, kitorg pn trus blah sbb da tau mmg confirm xlps saringan pny. ape pointnye juri tu nk tgk bile bunyik gitar xde. da la bunyik lari sbb gitar shank tak drop D. nk harapkan keyboard dgn drum je mane bleh. tp bile aku tgk blk rakaman (aku ade suro mmber aku rakam td), band kitorg bleh kate ok just bunyik gitar je la xdgr. vokal, keyboard,bass dgn drum ok. timing dgn tempo pn ok. just laju sket je tp seragam. maka berakhir la suda perjalanan kitorg. aku xsalahkan sape2. shank asyik ckp organizer nk sabotaj kitorg psl yuran tu. tp lantakla. bnd da lps. yg pnting dpt pengalaman. pengajaran yg aku dpt, laen kali masuk battle, 1st, jgn gado dgn organizer. 2nd, B.Y.O.G. (BRING YOUR OWN GUITAR). haha. sekian.

Friday, October 2, 2009

POJI AND THE COCKROACHES

akhirnye, setelah berdiskusi sesama rakan seperjuangan, kami telah sepakat menamakan band kami POJI AND THE COCKROACHES. haha. name ni diambil sempena name bassist kami dan digabungkan dgn name yg awek aku cadangkan. sempoi gak r... thanx syg!

UUM Beatband Competition

4hb ini, bertempat di pentas utama padang kawad UUM, akan berlangsungnya satu pertandingan battle of the band ala2 rentak juara rythm of champion sempena pesta konvokesyen. halamak! skema giler ayat. aku dengan kerek, angkuh dan takburnye akan menyertai pertandingan haramjadah ni. haha. band aku akan membawa lagu the red jumsuit apparatus yang bertajuk face down. aku memegang posisi gitar ke-2 dengan suara latar. inilah 1st time msuk battle dalam hidup aku. performance biase tu adela. so confirm la cuak gile babi H1N1 beb. line up band aku yang belum mempunyai name ini terdiri daripada ZAID - vokal utama, SHANK - gitar pertama, STOBY(aku la) - gitar ke-2 & vokal ke-2, POJI - bass, EDDY - deram & perkusi dan FARIDZA - keyboard. skang ni tgh busy praktis di mana kering duet aku hari2 g jamming. disebabkan tambahan seorang keyboardis (faridza), kitorg terpakse jamming di studio yg jauh sket sbb studio kt changlun xde keyboard. so nk ckp byk pn xgune, byk ckp byk plak bohong ye tak? so klu rajin dtgla support nnt. jgn dtg siang sbb siang tu saringan je. dtg la final mlm tu nnt. hehe