Thursday, November 18, 2010

journey to the west

lame x update blog ni...duk rumah xde tenet. g cc pun bace komik je. ni wa nak story sket journey to the west versi indon. aku gerak kul 7 pagi aritu dari rumah padahal flight aku kul 3.oo petang. aku naek bas dengan encik daddy dari melake sentral kul 8.30 sampai LCCT dalam 10 lebih. pastu da tercongok cam orang bangang kek situ sampai la boarding. 1st time naek kapal terbang. xde la best pun. telinga berdengung je. seat airasia sempit gile nak silang kaki pun xbleh. sampai airport jakarta bandara sukarno hatta dalam 2 jam. bandara stands for bandar udara, maksud die airport la. waktu indon lambat sejam dari malaysia. pastu nek teksi g anggerik mall nak jumpe encik hafiz aka abang aku. teksi indon standard pakai vios je. mak ai kan maen grand lagi! die punye traffic jamm macam celake. kalah KL jalan dua lane bleh jadi 4 lane. udara kotor. mat motor sume pakai mask. yang xbleh blah tu, ade plak orang jual kacang tengah2 jalan jamm tu. driver2 indon memang superb wa cakap lu. maen selisih kete jarak duet syiling 5 kupang je beb. tapi xgesel pun. sampai mall tu tunggu mangkuk ayun tu xsampai2 lagi. sebab aku datang dengan boss, so susa la aku nak smoking. kene g jauh2 sket. mintak excuse la g toilet ke ape tapi die sure tau punye aku nak isap rokok. pastu awek encik hafiz yang sampai dulu jumpe kitorang. so bertemu la boss dengan awek abang aku. abes die interview macam2 pompuan tu. lambat sket baru terpacak abang aku sampai. pastu kitorang g makan kat KL Village n balik rumah sewa die. malam tu aku kua dengan abang aku g lepak rumah member die. ade ke naek basikal g jalan2?? memang cam indon kat malaysia. damn! haha. kat indon xde teh tarik. ade es teh manis je ataupun teh o ais kat malaysia. besok tu kitorang g majlis konvokesyen die. graduan kat sane panggil wisuda. universiti die kristian punye. so perasmian die adela paderi jesus fucking christ die bace bible la koir lagu church la. aku jadi cameraman xrasmi pakai kamera kodak mak aku zaman mesolitik dulu. pastu da abes majlis, kitorg g Tanah Abang petang tu. tempat tu cam Nilai 3 la. banyak jual kaen2 dengan baju. tapi die punye sesak macam ulat sampah beb. tu pun abang aku cakap kalau nak raye 10x lagi sesak. xtau la aku nak bayangkan. aku beli baju batik jawa dengan baju melayu indon je nak pakai raye haji nanti. malam tu aku roger member aku budak samura yang study kat situ gak ajak lepak. classmate aku mase form 5 dulu. da macam belon da makin naek badan die. besok tu kitorang g Bandung!! yeah! kat bandung awek die memang cun wa cakap lu. yang keje kedai makan pun da meletup2. putih2. kalau kat jakarta cam bibik kat malaysia je. kat bandung ni banyak jual barang2 outlet. banyak la aku shopping tapi aku silap x tukar duet awal2 sebab kat situ money changer tutup sebab cuti hari ahad. kat wallet aku ade 300 lagi duet malaysia aku xdan nak tuka. damn..so xdapat la nak shopping sakan sangat. kitorang balik jakarta malam tu n balik malaysia pagi besok tu. tu je la sinopsis die. satu lagi menarik kat indon ni adalah peminta sedekah die. memang kreatif, inovatif, fauziah latif. bile berhenti kat traffic light, nanti ade budak datang maen gitar mintak sedekah. memang sempoi tengah2 alam tu diorang usung gitar kehulu kehilir mintak sedekah. pastu maen lagu sedap2 gak. yang aku xtahan tu, ade pakcik tu maen recoder!! hahaha macam gampang. sungai die plak...kalau sungai kelang tu ko da cakap kotor, aku rase diorang leh mandi lagi kat sungai kelang tu. diorng nye sungai da macam loji taik. silap2 ade mayat orang dalam tu. pastu ade plak orang mancing ikan kat situ...gile. satu lagi, diorang kalau parking moto ke kete ke memang gampang. punye la rapat2. memang melekat dengan moto sebelah tu. kalau kete parking xleh tarik hand break sebab nanti senang orang lain nak alihkan kalau nak kuarkan kete ke ape. gile...pastu orang indon ni sanggup wat ape saje nak dapatkan duet. kalau naek teksi tu memang standby je la nak kene tipu. nak g mane2 kene bawak orang yang da tau nak jalan. diornag punye jurang ekonomi sangat jauh. yang kaye, kaye sangat, yang miskin, melarat sangat. ok lah, aku pun xingat sangat nak tulis ape. nanti kalau senang aku update.

1 comment:

  1. tak kene mengena kau nk kutuk sungai kelang ohhh

    ReplyDelete